kuchyně

Kuchyňské prkénko

Krájecí prkénka má nejspíš v kuchyni každý. Většinou jim však nevěnujeme takovou péči, jako by si zasloužily, i když je používáme dlouhé roky. Co udělat, aby prkénka sloužila co nejdéle a nejlépe? Ideální je vyčlenit pro krájení různých druhů potravin samostatná prkénka. Určitě bychom měli mít zvláštní prkénko pro maso, a ještě lépe speciální prkénko pro maso kuřecí. Další prkénko by mělo být vyčleněno pro potraviny konzumované za syrova, jako

Skladování potravin

Každá domácnost potřebuje zásoby potravin a je třeba dodržovat pravidla skladování, aby potraviny zůstaly kvalitní a chutné a neohrozily naše zdraví. Jejich efektivní skladování a uchování vám umožní využít vše, co doma uvaříte nebo nakoupíte. Nejčastěji chybujeme v dodržování teplotních podmínek, ale také často překračujeme maximální dobu skladování nebo v lednici uchováváme potraviny, které tam nepatří. Nejprve si pořiďte dostatek skleněných a plastových dóz, hodí se i vakuovačka. Pokud se dáte do úklidu